Valmentajat

Osaajamme

Kokemusta, näkemystä ja asiantuntijuutta.

Palveluksessanne

Jukka Pekka Vuolukka

Jukka Pekka romuttaa perinteiset käsitykset taloustyypeistä. Jukka Pekalla on takanaan yrittäjäosaamisen korkeakoulu vanhempiensa tekstiilialan tuotantoyrityksessä. Poika näki mustat pilvet toimialan yllä ja pani toimeksi ajoissa. Yrittäjäperheen kasvatin vainulla ja ekonomin osaamisella tilanne kääntyi voitoksi.

Jukka Pekasta löytyy personal trainer moneen tarpeeseen. Hän tarttuu reippain ottein ja sanakääntein selvittämään yrityksesi liiketoiminnan tilannetta erityisesti numeroiden kautta. Varsinkin yritysjärjestelyt ja sukupolvenvaihdokset saavat Jukka Pekan sormet syyhyämään. Moni ensin kinkkiseltä vaikuttanut etenemisen solmu on auennut miehen isällisessä ja määrätietoisessa ohjauksessa. Asiantuntija-avun käyttäminen säästää usein myös rutkasti euroja.

”Jos numerot ovat karuja, eivät ne siitä yleensä tarkemmin laskemalla parane.” Jukka Pekka ohjaa hakemaan syyt liiketoiminnan eri alueilta. Kulkeeko myynti? Ostatteko liian kalliilla? Onko oikeanlaista osaamista? Saako henkilöstö tehtyä hommansa? Miten tätä kaikkea johdetaan?

jukka-pekka.vuolukka(at)tjkoulu.fi

p. 040 830 8285

Sanna Leppänen

Sanna on laaja-alaisesti johtajuudesta sekä ihmisten ja liiketoiminnan yhteydestä innostunut asiantuntija ja valmentaja. Toimitusjohtajana Sanna on luotsannut yritystään pitkään ja onnistuneesti monen toimialaa ravistelleen myrskyn läpi.

Sannan johtamasta Tj-koulusta ja sen asiantuntijoista on kehittynyt valtakunnallisesti huipputason valmentajatiimi ja pk-yritysten kehittämiskumppani. Asiakkaiden etenemisen tueksi valmennusohjelmien rinnalle on suunniteltu myös kattaus yritys- ja henkilökohtaisia sparrauspalveluita.

Liiketoiminnan, yhteisön ja yksilöiden tarpeiden ja tavoitteiden yhteen sovittaminen on Sannan ominta maaperää. Hyvin johdetussa yrityksessä onnistutaan, tehdään töitä ja innostutaan yhdessä ja yksilöinä. Sannan fasilitoimissa työpajoissa ja valmennuspäivissä ymmärretään kokonaisvaltaisemmin, tartutaan asioihin, tehdään päätöksiä ja luvataan tekoja.

”Mailaa ei pidä puristaa, mutta tosissaan kannattaa olla.” Sitaatti kuvaa hyvin Sannan mutkatonta vuorovaikutusta ja työotetta. Valitessasi Sannan henkilökohtaiseksi coachiksesi huomaat, että muutos on mahdollinen. Sopivia askelia on hyvä etsiä Sannan ohjauksessa.

sanna.leppanen(at)tjkoulu.fi

p. 040 830 8280

Virpi Hyppönen

Virpin kokoinen aukko odotti täyttäjäänsä Toimitusjohtajakoulun ydintiimissä. Sitten Sannan ja Virpin tiet kohtasivat. Syksystä 2023 lähtien tämä monitaitonainen on ahkeroinut Tj-koulun kehitysjohtajana.

Suurin osa Virpin ajasta kuluu asiakastyössä, koska hän haluaa olla kädet syvällä savessa auttamassa pk-yrityksiä. Asiakkaat työstävät Virpin kanssa strategista johtamista, erityisesti talouden johtamiseen liittyviä kysymyksiä. Tyypillisiä yhteistyön tuloksia ovat liiketoimintasuunnitelmat, tulos-, tase- ja rahoitusbudjetit, kannattavuuslaskelmat ja rullaavat kassavirtalaskelmat.

Virpin apu on suosittua myös digitaalisten raportointi- ja toiminnanohjausjärjestelmien valinnassa, verosuunnittelussa, yrityksen arvon määrityksessä, yritysjärjestelyissä sekä sukupolven vaihdoksissa.

Kehitysjohtajamme hengästyttävän laaja ja käytännönläheinen osaamispankki on kertynyt 20 yrittäjävuoden aikana. Vahva yrittäjän sielunmaiseman tuntemus ja pk-yrityksen arjen ymmärrys kehittyivät johtamistehtävissä tukku- ja vähittäiskaupassa sekä tilitoimistoketjussa, ja sen jälkeen yritysvalmentajana ja hallitusrooleissa.

Virpi haluaa auttaa yrittäjiä kehittämään johtamista yhdessä henkilöstön kanssa. Viiltävän hyvä numero-osaaminen on paketoitu inhimillisillä otteilla. Virpi saa ihmiset innostumaan ja onnistumaan.

virpi.hypponen(at)tjkoulu.fi

p. 050 567 4433

Tuomo Ylikotila

Tuomo on asiakaspalvelun ykkönen. Tj-koulun asiakkuuspäällikkönä hän huolehtii, että kehittymishaluiset pk-yritykset saavat parasta apua johtamisen ja liiketoiminnan kehittämiseen oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa.

Ennen Tj-koulua Tuomo on tehnyt hienon uran btob-liiketoiminnassa isojen projektien ja pitkien asiakassuhteiden parissa. Omistautuminen ja aito asiakaslähtöisyys kuvaavat tämän miehen otteita parhaiten. Tj-koulun asiakkaat saavat Tuomosta kumppanin, jonka pakeille on helppo palata minkä tahansa kysymyksen kanssa.

Asiakasyritykset ammentavat monenlaista Tuomon kokemuksesta ja osaamisesta. Esimerkiksi projektien systemaattinen suunnittelu ja johtaminen, markkinoinnin ja myynnin prosessien kehittäminen, luottamuksen rakentaminen ja digitaalinen markkinointi ovat aiheita, joihin Tuomo tarttuu erityisellä kiinnostuksella.

Ota Tuomo ja Toimitusjohtajakoulu nopeasti seurantaan LinkedInissä. Voit oppia monenlaista hyödyllistä b2b-myynnistä ja markkinoinnista.

tuomo.ylikotila(at)tjkoulu.fi

p. 045 180 7273

Johanna Rautakoski

Johanna on monipuolisuudessaan huippu sparraaja kehittymishaluiselle pk-yritykselle. Johanna on kerryttänyt käytännön johtamiskokemustaan toimitusjohtajana ja talousjohtajana tuotannollisessa yrityksessä.

Kiinnostus kannattavuuteen vaikuttaviin tekijöihin on kannustanut Johannaa tarttumaan liiketoiminnan kehittämiseen sen kaikista kulmista. Sparrauskeskustelut asiakkaiden kanssa risteilevät esimerkiksi kannattavuuden, henkilöstön kehittämisen, markkinoinnin, ERP-projektien, Lean-johtamisen, laatu- ja ympäristöjärjestelmien sekä johtoryhmä- ja hallitustyön alueilla.

Viime vuosina Johanna on keskittynyt erityisesti ihmisessä piilevien mahdollisuuksien esille houkuttelemiseen. Johanna on perehtynyt myös coachaukseen ja positiivisen psykologiaan, joista riittää ammennettavaa Tj-koulun asiakkaille. Johanna on uusin tekijä Tj-koulun valmentajatiimissä, ja asiakaspalaute lupaa erinomaista yhteistä tulevaisuutta!

johanna.rautakoski(at)energet.fi

p. 040 707 8483

Kaisa Sol

Kaisa istuu Tj-koulun lennonjohtotornissa.

Sadat yksityiskohdat kymmenien valmennusohjelmien pyörityksessä ovat tarkasti järjestyksessä, kun ne ovat Kaisan kokeneissa käsissä. Kaisa on kuljettanut viestikapulaa Tj-koulussa yrityksen vaiheista toiseen. Tj-koulun pitkäaikaisimmat asiakkaat muistavat Kaisan jämptit otteet asioiden hoidossa jo 90-luvulta saakka.

Muu tiimi voi porhaltaa huoletta asiakkaiden tarpeiden mukaan ympäri Suomea. Kalenteripelin ja projektien hallinnon yksityiskohdat voi turvallisesti jättää Kaisan hoitoon.

kaisa.sol(at)tjkoulu.fi

p. 040 830 8282

Petri Runtti

Petrin vetämässä strategiapäivässä näkyy ja kuuluu satojen pk-yritysten strategiapajojen kokemus. Sopivan ketterä mutta kattava strategiatyö jättää pysyvää ymmärrystä yritykseen. Etenemisen askeleet tarkentuvat ja saavat painavia perusteluja.

Petrin menetelmäpakki koostuu osallistavista työkaluista, jotka on helppo siirtää omaan yritykseen. Erillisen jalkauttamisen tuska vähenee, kun ihmiset saadaan mukaan työstämään liiketoiminnan etenemistä.

Yrityksesi strategiatyöskentely käynnistyy erinomaisesti Petrin kanssa Tj-koulun johtamisohjelmassa.

Petri on auttanut Tj-koulun asiakkaita strategiatyössä jo 20 vuoden ajan. Päätyökseen Petri on tällä hetkellä kehittämispäällikkö Management Institute of Finland Oy:ssä.

petri.runtti(at)mif.fi

p. 050 598 3382

Reima Raappana

Reima toimii päätyössään asianajajana ja asiantuntijana yritysten laki- ja sopimusasioissa. Reimalla on erityisosaamista rakennus-, asunto-osakeyhtiö- ja kiinteistöalan, työ- ja sopimusoikeuden sekä kansainvälisen kaupan alojen oikeudellisista asioista. Tj-koulun asiakkaat ovat hyötyneet ja iloinneet Reiman valmentaja- ja juridiikkaosaamisesta jo yli 15 vuotta.

Reiman vetämissä valmennuspäivissä asiakkaat oppivat ymmärtämään sopimusten ja työsuhteiden taustalla olevaa juridiikkaa. Valmennuspäivä etenee todellisia tapauksia yhdessä tutkimalla.

Juridiikan ymmärrys antaa varmuutta joskus monimutkaisiin tosielämän tilanteisiin. Asiakkaat oppivat myös, milloin on syytä pyytää apua ammattilaiselta. Asianajajana Reima kokee tärkeimmäksi tehtäväkseen huolehtia, että päämiehen oikeutettu etu toteutuu.

reima.raappana(at)lexia.fi

p. 040 058 8915

Eero Veijola

Pitkä käytännön työkokemus projekti-insinöörinä, tutkijana, prosessikehitystyössä, liiketoimintayksikön johtajana sekä toimitusjohtajana on rakentanut Eerolle laajan ymmärryksen yrityksen toiminnasta. Tekniikan lisensiaattikin voi olla erittäin arkijärkinen ja helppotajuinen, jos taskussa on reilusti käytännön kokemusta. Tästä Tj-koulun asiakkaat ovat saaneet hyötyä jo 15 vuotta.

Eero on yritysten käytännönläheinen kehittäjä ja kehittämisen sparraaja. Asiakastyössä pääpainopisteiksi ovat muodostuneet liiketoimintasuunnitelmien ja strategian laatiminen, kannattavuuden varmistaminen, tarjouslaskenta, budjetointi sekä yrityksen johtoryhmätyöskentelyn kehittäminen.

Teknisestä taustastaan huolimatta Eero pystyy auttamaan erinomaisesti myös palveluyrityksiä. Timanttisia oivalluksia syntyy erityisesti liiketoiminnan kannattavuuden komponentteihin yhdessä pureutumalla.

eero.veijola(at)esvconsulting.fi

p. 040 543 3725

Kalle Reunanen

Kalle on ilmiömäinen taituri asiakasarvon myymisen oivalluttajana. Kalle on intohimoinen asiakkaaseen keskittyvän ratkaisumyynnin ja luottamuksen kehittäjä. Tätä liekkiä hän on sytyttänyt jo sadoissa suurissa ja pienissä yrityksissä Suomessa ja maailmalla jo 15 vuoden ajan.

Myös arkityössään Kalle ratkoo myynnin ja markkinoinnin haasteita toimiessaan kansainvälisen SaaS-kasvurityksen Surveypal Oy:n toimitusjohtajana. Myynti on helppoa ja mukavaa, kun siihen voi perehtyä Kallen kanssa. Samalla saattaa herätä kiinnostus myös sarjakuvapiirtämiseen.

kalle.reunanen(at)innomaatti.fi

p. 044 011 2626

Nina Lappalainen

Nina on uudistamisen arkkitehti, asiakkaan asianajaja ja hyötyjen generoija. Ninan työpajoissa ja valmennuspäivissä parannetaan työarjen ja palvelujen sujuvuutta. Se tarkoittaa parempaa työnantajakuvaa, toiminnan tuottavuutta ja ihmisten hyvinvointia sekä parempaa asiakaskokemusta.

Nina auttaa kehittämään sujuvampaa vuorovaikutusta, ja löytämään tehokkaammat työskentelytavat ja toimivammat käytännöt. Löytyy jatkuvan oppimisen ja parantamisen malli.

Ninalla on kyky saada ihmiset tekemään yhdessä. Hän auttaa löytämään muutospolun, joka perustuu lähtötilanteen läpivalaisuun ja vastuulliseen muutokseen.

Yli 30 vuoden kokemus erilaisista asiakkaista ja toimialoista pk-yrityksissä ja  julkishallinnossa on eduksi erilaisten muutostilanteiden ymmärtämisessä. Nina on kokenut yritysjohdon sparraaja, konsultti, valmentaja, tuloshakuinen kehittäjä ja sertifioitu kehittämistoiminnan fasilitaattori.

nina.lappalainen(at)proinno.fi

p. 040 0308767

Antti Sekki

Antti on ehtinyt paljon. Yrittäjyys, erilaiset vastuuroolit pk-yrityksissä ja opinnot ovat kulkeneet aina rinnakkain miehen elämässä. Tohtoritason teoreettinen ymmärrys yhdistettynä vahvaan käytännön pk-yrityskokemukseen on harvinainen yhdistelmä.  Ruohonjuuritasolla tekeminen, suomalaisten pk-yritysten valmentaminen ja sparraaminen on Antin lempilaji. Viimeisten vuosien aikana mies on nipistänyt kaikelta tekemiseltä aikaa vielä yrittäjyyteen liittyvien kirjojen kirjoittamisellekin.

Asiakkaat saavat Antilta konkreettista apua erityisesti numeroiden kanssa pähkäilyyn ja rahoitusjärjestelyihin esimerkiksi julkisessa ja yksityisessä rahoituksessa sekä yrityskaupoissa. Toinen vahva alue on erilaisten sisäisten prosessien mittaristojen kehittäminen.

Antille pk-yrityksen arjelle tyypillinen käytännön realismi on tuttua. Se poikkeaa monin tavoin suurten yritysten tavoista. Tällaista ymmärrystä tarvitaan, jotta suomalaiset pk-yritykset pärjäävät. Antti pitää äärimmäisen tärkeänä, että pk-sektorille löytyy omia koulutusohjelmia, asiantuntija-apua ja kirjallisuutta.

antti.sekki(at)lekatech.fi

p. 040 560 4873

Lauri Haapanen

Lauri on käynyt käytännön kansainvälistymiskoulun kasvavissa teknologiayrityksissä. Miehen roolina on ollut kansainvälisestä tuotekehityksestä, markkinoinnista ja myynnistä sekä yritysten koko operatiivisesta johtamisesta vastaaminen (CEO). Mukanaolo yritysten alkumetreiltä pörssilistaukseen tai ulkomaille myyntiin saakka on kerryttänyt Laurille arvokasta kokemusta. Nyt kokemuksesta voivat hyötyä myös Tj-koulun asiakkaat.

Päätyökseen Lauri opettaa nykyään kansainvälistä liiketoimintaa Oulun yliopistossa. Kokeneen kollegajoukkonsa kanssa Lauri on päätynyt myös konsultoimaan kansainvälistyviä pk-yrityksiä. Osaamisen pohjalta on syntynyt puoliakateeminen yritys Quum International Oy, jonka päätuote on Quum-analyysi. Sen avulla selvitetään yrityksen edellytykset kansainvälisillä markkinoilla kasvamiseen. Jo kymmenet Tj-koulun asiakkaat ovat saaneet apua etenemiseensä Quum-analyysistä.

Muutama vuosi sitten Lauri paketoi väitöskirjaansa käytännön kokemuksensa, kertyneen näkemyksensä sekä laajan akateemisen perehtymisensä. Laurille on tärkeää saada jakaa eteenpäin kokemustaan ja oppejaan. Niiden joukossa on myös tehtyjä virheitä, joita kenenkään ei kannata tehdä uudelleen.

lauri.haapanen(at)oulu.fi

p. 040 508 5448

Annikka Impiö

Annikalla on yli 20 vuoden liiketoimintakokemus kuluttaja- ja yritysmyynnistä kotimaassa ja ulkomailla. Annikan keskeisin osaamisalue on digitaalisen markkinoinnin ja myynnin kehittäminen kansainvälisessä toimintaympäristössä. Annikan ammatillinen missio on auttaa yrityksiä tekemään parempia päätöksiä liiketoiminnan kasvattamiseksi.

Tj-koulun asiakkaat ovat saaneet Annikan valmennus- ja konsultointipäivissä käytännönläheistä apua liiketoiminnan kehittämisen pulmiin verkossa. Mikä on sopiva ja tarkoituksenmukainen seuraava askel yrityksen tavoitteiden toteutumiseksi? Kuinka rajata ja priorisoida tekemistä keskeisiin asioihin tässä hetkessä ja samalla edistää tulevaisuuden visiota?

Annikan koulutuksissa ja konsultaatiossa yhdistyvät strateginen ote ja ison kuvan hahmottaminen, ajantasainen markkinoinnin erityisosaaminen sekä erinomaiset yhteistyötaidot. Ei siis ihme, että asiakkaat ovat olleet hänen apuunsa tosi tyytyväisiä.

Hiljattain Annikka siirtyi pitkäaikaisen yrityselämäkokemuksen jälkeen opettamaan korkeakouluopiskelijoita. Aktiivinen ajan hermolla oleva ammattilainen säilyttää hyvän otteen myös yritysmaailmaan ja haluaa ammentaa osaamisestaan pk-yritysten käyttöön. Siihen oivallinen reitti löytyi Tj-koulusta.

palvelu(at)verkotu.fi

p. 040 912 6142