Yritysjärjestelyt

Yritysjärjestelyt ja sukupolvenvaihdos

Ennusteiden mukaan Suomessa pitäisi olla menossa todellinen yrityskauppabuumi. Edelleen odottelemme kuitenkin sitä vyöryä, jonka piti tapahtua yrittäjien ikärakenteen perusteella. Yrittäjät eivät ole löytäneet jatkajia yrityksilleen tai sitten tie on ollut muuten kivinen.

Yksi asiakas valmistautuu luopumaan pitkästä elämäntyöstän viiden vuoden sisällä. Toinen on juuri ottanut vastuulleen isänsä rakentaman yrityksen. Kolmannella on tilanne pahasti jumissa keskenään riitelevän suvun vuoksi. Neljäs yritys toteuttaa kasvustrategiaansa ostamalla toimialan yrityksiä, hintaneuvottelut ovat meneillään.

Yrityskaupat, erityisesti sukupolvenvaihdokset ovat Tj-koulun talous- ja veroasiantuntija Jukka Pekka Vuolukan terävintä asiantuntemuksen aluetta. Itsekin sekä sukupolvenvaihdoksen että yrityskauppoja läpi eläneenä yrittäjänä hän näkee tilanteet erilaisten näkökulmien vyyhtinä, jossa maltti on valttia.

Yrittäjä on laittanut itsensä likoon ehkä vuosikymmeniksi. Parhaassa tapauksessa hän on osannut johtaa yritystä kustannustehokkaasti ja asiakaslähtöisesti. Mahdollisuuksia ja lupaavia näköaloja on jäljellä. Työstä kuuluu kunnon korvaus tekijälleen. Toisaalta on viisautta yhdessä varmistaa jatkajallekin hyvät lähtökohdat, myös taloudellisesti. Yhtälössä riittää haastetta työstettäväksi.

Yritystä myytäessä yrittäjän kannattaa keskittyä loppuun saakka liiketoiminnan kehittämiseen, sen parhaan arvon säilyttämiseen. Arvonmääritys, vaihtoehtoisten etenemistapojen vertailu, verovaikutukset ja rahoitusjärjestelyt ovat aiheita, joihin löytyy täsmäapu Tj-koulusta.

Olipa kyseessä yrityksen myynti tai ostaminen, Vuolukan Jukka Pekka haluaa auttaa. Monelle siitä on koitunut iso hyöty. Palaamisiin hyvissä ajoin!

Jukka Pekka Vuolukka p. 040 8308 285