Kasvu ja kehittäminen

Liiketoiminnan tulevaisuus, kehittäminen ja kasvu

Suomi tarvitsee lisää kasvavia yrityksiä. Tj-koulu on pk-yritysten kumppani kasvun esteiden raivaamisessa ja kasvun lasikattojen puhkomisessa. Yrittäjästä kasvun johtajaksi kasvaminen on valinta. Se avaa yrittäjälle uuden näkökulman omaan tekemiseen ja yrityksen tulevaisuuteen. Mitä se tarkoittaa?

Strategia-sana maistuu joskus kankealta. Tj-koulussa lähdemme aina kuitenkin sitkeästi liikkeelle kokonaisuudesta. Strategia ei tarkoita lukkoon lyötyjä joustamattomia päätöksiä, vaan yrityksessä tehtyjä perusteltuja pääksiä: mitä, kenelle, miksi, miten? Tj-koulu on strategiakoulu. Etenemisen tavoitteet ja arjen prioriteetit selkeytyvät.

Tj-koulun ohjelman aikana kääntyy usein lehti yrityksen historiassa. Kehittämisen ja kasvun vire löytyy ja vahvistuu. Siirtyminen yrittäjävaiheesta yrityksen laajentumisen vaiheeseen etenee. Työnjako yrityksessä muuttuu kun yrittäjä oivaltaa oman ajankäytön priorisoinnin uudella tavalla. Yrityksen tulevaisuuden eteen uhrattu aika on tärkeää työtä. Vastuuta ja selkeitä tehtäväalueita on delegoitava jo muillekin. Yrityksen kokonaisuus hahmottuu prosesseina, jotka tukevat toisiaan.

Tällä hetkellä kymmenissä Tj-koulun ohjelmissa ympäri Suomea tehdään huikeita askelia satojen yritysten liiketoiminnan ja johtamisen kehittämisessä. Strategia hioutuu, prosessit selkiytyvät, työnjako tarkentuu, myynnin toimintamalli täsmentyy, raportointi hioutuu, esimiestyö kehittyy, tuottavuus paranee jne. Samalla energiaa vapautuu jatkuvaan uudistumiseen ja asiakkaiden parempaan palveluun.

Kehittämisrutistus on jokaisen yrityksen itsensä näköinen. Toimenpiteiden painotukset ja priorisointi vaihtelevat. Ja etenemistä ei estä mikään kun kasvun ja kehittämisen innostus on saatu vauhtiin.

Tj-koulussa valmiiksi paketoituja ratkaisuja strategian työstämiseen ja kehittämisen vauhdittamiseen:

Yrittäjävalmennus + Yrittäjän at 12 pv +kehittämistyö
Yritysjohtamisen valmennus + Johtamisen ja yritysjohtamisen eat 12 pv + kehittämistyö
Kasvuun johtamisen valmennus 10 + 2 pv