Strategia ohjaamaan kehittämistä

Liiketoimintaosaaminen

Sanna Leppänen

Eeron teesit osa 2/2

Ajankäyttö kertoo, miten yrityksellä tulevaisuudessa menee. Yritysten kehittäminen tukehtuu liian usein arjen kiireisiin. Kehitysvastuut kasaantuvat tai niitä ei ole riittävän selkeästi jaettu ja vastuutettu. Johtaja näkee usein vastuunjaon selkeänä, mutta avainhenkilöiden ja työntekijöiden kokemus asiasta on toinen.

Strategia ohjaamaan kehittämistä

Hyvät kysymykset ovat loistavia apureita strategian tarkentamisessa ja kehittämistoimenpiteiden tunnistamisessa. Liiketoiminta-aluekohtainen kannattavuustarkastelu ohjaa painopistevalintoja oikeaan suuntaan. Kasvustrategiaa valitessa on syytä kysyä, onko kannattavampaa myydä laajempaa palvelua entisille asiakkaille vai myydä uusille asiakkaille nykyistä palvelua? Mitä muuta nykyasiakkaat tarvitsevat? Pystymmekö tuottamaan sen kustannustehokkaasti? Mihin täytyy erityisesti panostaa, jotta onnistumme? Uusille asiakkaille uutta palvelua on hankalin tilanne. Siksi uudet firmat usein kaatuvat.

Pysähdy priorisoimaan ja seuraamaan etenemistä

Useita yhtä tärkeitä kehittämishankkeita ei voi olla yhdellä ihmisellä vastuulla samanaikaisesti. Kehitystoimien listan karsiminen ja jatkuva priorisointi on onnistumisen a ja o. Kehittämisen onnistuminen edellyttää siis strategiasta johdettujen toimenpiteiden priorisointia ja vastuista sopimista sekä etenemisen aikataulutusta ja seurantaa.

Arjen rullaamisen seurantaan sopii viikoittainen ”työmaakokous”. Kehittämisen etenemiseen on viisasta pysähtyä erikseen. Strategiaan sisältyvien välttämättömien kehityshankkeiden puimista varten täytyy varata aikaa kuukausittain. Myynnin ja tuotannon riittävästä vuoropuhelusta on syytä olla aina huolissaan. Kehityshankkeiden kohdalla se on erityisen tärkeää.

Keskity terveydenhoitoon oireiden lääkitsemisen sijaan

Kehittämisessä ja priorisoinnissa on kysymys olennaisen ymmärtämisestä. Esimerkiksi kassan riittävyydestä ollaan usein huolissaan, mutta ei löydy malttia syyseuraussuhteiden selvittämiseen. Kun myyntikate on kunnossa ja laskutus toimii, korjaantuu kassakin usein automaattisesti. Jos kassakriisi ei ole vielä akuutti, on syytä panostaa myyntikatteen seuraamiseen ja petraamiseen, eikä kassakriisiä paikkaaviin pikalääkkeisiin. Yrityksessäkin terveyden hoitamisella on pidempikestoinen vaikutus kuin oireiden lääkitsemisellä.

Armeijan systeemi ja oikea lääkitys ovat tarpeellisia, jos ollaan jo lirissä. Silloin ei kellään ole mukavaa ja tosiasiat täytyy kohdata yhdessä. Johtajalla on vastuu tarttua tilanteeseen ja huolehtia kannattavuus kuntoon. Menestyvässä ja kannattavassa yrityksessä on mukava olla töissä. Johtajankin on helpompi olla mukava, kun ei ole jatkuvia paineita yrityksen taloudesta. Raha ei tuo onnea, mutta rahattomuus tuo surua ja vie voimavaroja yrityksen arjesta.

Parempi suunnilleen oikein kuin kahdella desimaalilla väärin

Haasteet ja kehittämistarpeet ovat sukulaisia keskenään yritysten koosta riippumatta. Digitalisaatiosta puhutaan paljon. Suomeksi sanottuna on kyse erilaisen tiedon keräämisestä ja hyödyntämisestä monin eri tavoin liiketoiminnassa. Pienissä yrityksissä tietokoneiden parempi hyödyntäminen jo vie asioita vauhdilla eteenpäin toiminnan ohjauksen alueella. Isommissa yrityksissä järjestelmien tuottamaan tietoon luotetaan usein liikaa.

Markkinoiden paras ja kalleinkaan toiminnanohjausjärjestelmä ei pysty vääristä lähtötiedoista laskemaan oikein ja tuottamaan hyödyllistä tietoa. Esimerkiksi virheellinen varaston arvo voi olla parantamassa yrityksen tulosta huomattavasti. Fiksujen järjestelmien syövereistä on löytynyt jopa myyntihinnalla varastoon kirjattuja tuotteita.

Projektikannattavuutta seurataan usein vain siksi, että muutkin seuraavat. Kun projektien yhteenlaskettu tulos ei tuota tuloslaskelman tarinaa toteutumasta, lopputulos pääsee yllättämään. Jossakin matkan varrella mättää. Parempi suunnilleen oikein, kuin tarkasti väärin – on jokaiselle johtajalle toimiva huoneentaulu numeroihin ja raportteihin liittyen.

Eero tuntee erityisesti tuotannollisten yritysten arjen. ”Hyvät valot ja paikat siistinä” on kokemukseen perustuva onnistumista ennustava erinomainen periaate. Arkisten asioiden merkitys on valtava. Lean-kielellä asialle toki voi antaa hienompiakin nimiä.

Avainsanat

ajankäytön hallinta  strategia  kasvun strategia  priorisointi  ajankäyttö  kehittäminen  projektinhallinta  kannattavuus  kiire  myyntikate 

Uusimmat kirjoitukset

Yrittäjyys

Pekka Pirnes

Hyvä sparraaja varmistaa tavoitteisiin pääsemisen

”Toimitusjohtajakoulu on vuosien ...

Lue lisää
Yrittäjyys

Sanna Leppänen

Tj-koulusta nopeasti apua, ELY:n tuki lähes 100 %

Yritysten kehittämispalveluihin on tehty ...

Lue lisää
Yrittäjyys

Jukka Pekka Vuolukka

Osuiko korona?

Korona on iskenyt vaikutuksillaan Tj-koulun ...

Lue lisää
Liiketoimintaosaaminen

Sanna Leppänen

Strategia ohjaamaan kehittämistä

Eeron teesit osa 2/2 ...

Lue lisää
Suomalainen yrittäjä

Pekka Pirnes

Suomalainen yrittäjä — tuplaonnellinen?

Viime vuoden puolella julkaistiin YK:n ...

Lue lisää
Johtaminen on epävarmaa varmuutta

Sanna Leppänen

Johtaminen on epävarmaa varmuutta

Tj-koulun Sanna Leppänen toivottaa ...

Lue lisää
Toimitusjohtajakoulu 30-vuotta

Sanna Leppänen

Erkki valitsi viisaasti 30 vuotta sitten

Asiakasymmärryksestä nousevat valinnat ...

Lue lisää
Yrityksen suunta

Petri Runtti

Rohkeasti omaan suuntaan!

Nopeaa kasvua tavoittelevat startupit ...

Lue lisää
Liiketoimintaosaaminen

Sanna Leppänen

Kasvu, kasvua, kasvua!

Kasvu, kasvua, kasvua! Pk-yritysten ...

Lue lisää
Liiketoimintaosaaminen

Jukka Pekka Vuolukka

Investointi tarttuu tunnistettuihin mahdollisuuksiin

Moni oli päättänyt investoida aikaansa ja ...

Lue lisää
Myynti

Pekka Pirnes

Myyntiä vai kannattavuutta vai molempia?

Eteläsuomalainen asiakkaamme ...

Lue lisää
Myynti

Pekka Pirnes

Etsitkö sinäkin huippumyyjää?

Joitakin ihmisiä on jo ...

Lue lisää
Kiire

Sanna Leppänen

Strategia ja työnjako vapauttavat aikaa pk-yrityksissä

Aika on maailman demokraattisin resurssi. ...

Lue lisää
Liiketoimintaosaaminen

Sanna Leppänen

Tarkoittaako yrittäjyys liiketoiminta- ja johtamisosaamista?

Jan Vapaavuori täräytti ministerivuosiensa ...

Lue lisää
Yrittäjyys

Sanna Leppänen

Käynnistäjä vai kasvattaja?

Yrittäjyys on Suomessa tapetilla, kasvu vielä...

Lue lisää